Beelden in speksteen

Ik maak beelden in speksteen, ook zeepsteen genoemd. Zeepsteen  bestaat in heel wat  kleuren en hardheden en met diverse structuren en motieven. De echte kleuren en motieven, lijnen en schakeringen komen pas tot uiting bij het bewerken en vooral bij het schuren en polijsten van de steen wat soms tot mooie (of minder leuke) verrassingen kan leiden. Alhoewel het maken van beelden uit steen onder de algemene term beeldhouwen ondergebracht wordt komt er bij het bewerken van betrekkelijk zachte soorten speksteen weinig ” houwen” kijken. De meeste stenen kunnen vrij vlot gezaagd worden met een handzaag en vervolgens met diverse raspen verder bewerkt worden.

Hieronder zijn enkele beelden te zien.

mijmerende-figuur

Dit beeld dat een zittende, mijmerende mens voorstelt werd bekroond met de prijs van het publiek op de eerste editie van “Red Turtle Art”in Brussel in 2006, een evenement dat aanleunt bij Batibouw.

beeld in speksteen
beeld in speksteen

Dit beeld in bruine speksteen op hardhouten sokkel werd door de cultuurraad van Overijse overhandigd aan de winnaar van de Cultuurprijs 2016, cartoonist GAL.